SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Örebro Dans
Massive Community
Välkommen till KFUM Dans
 
I Tegelbrukets danssal Kultihallen och Multihallen samt i Kulturkvarterets danssal erbjuder KFUM Dans – Massive Community dans för barn, ungdomar och vuxna i åldrarna 4 år och uppåt.
 
Vi har ett blandat kursutbud där våra ledare undervisar i Barndans, Hiphop, Streetdance, Dancehall, Afro, Locking, Jazz/Modernt, Jazzfunk och Showdans. Alla ledare har en god kunskap om dans och den stil de undervisar i. 
 
 
Kursstart!
Söndagen den 23 januari startar vi vårens kurser. Vårens kursutbud presenteras i slutet på november. Du hittar då vårt kursutbud under fliken kursprogram. När anmälan öppnar så  anmäler du under fliken anmälan och följer de olika stegen i anmälningssystemet. Om ni har frågor om våra kurser eller anmälan maila till: dans@kfumorebro.org
 

Hantering av pandemin

Vi vill poängtera att vi fortfarande befinner oss i en pandemi med smittspridning. Vi som vistas på Tegelbruket ska inte bidra till ökad smittspridning och trängsel. I anslutning till lokaler dit allmänheten har tillgång, så som gym och bibliotek, ber vi er följa skyltningen om max antal personer per yta.

Medföljare

Barn under 16 år besöker alltid huset tillsammans med ansvarig vuxen. Det är därmed okej att följa med in och hämta eller lämna barnen vid aktivitetsyta. Just nu ber vi dock att alla anhöriga som väntar på någon i aktivitet att vänta utanför huset eller att återkomma vid hämtning, en åtgärd för att minska antalet besökare i huset. Vi har två separata in och utgångar till danssalen. Barnen går ner till danssalen  via ingången ner till vänster vid huvudentrén och följer korridoren. Avvakta ledare som ger tecken på att danssalen är tom på tidigare deltagare innan ni går in i hallen innan danssalen. Efter avslutad kurs sker utgången via trappan som är i hallen utanför danssalen som leder vidare upp till cafét och sedan ut.

Allmänna råd

Vi fortsätter dessutom självklarhet att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens råd:

  • Håll avstånd, undvik trängsel
  • Stanna hemma och testa dig, även vid milda symptom
  • Tvätta händerna ofta
  • Agera alltid smittsäkert
HÖSTLOV
2021-10-26 07:08

Vecka 44 är det höstlov och den veckan tar den ordinarie kursverksamheten uppehåll. 
Vi erbjuder däremot höstlovsdans från måndag-torsdag. Info finns längre ner på sidan. 

Den 28 november, första advent, bjuder vi in till en dansavslutning i ett lite mindre format. Vi är glada att äntligen kunna få avrunda terminen med en gemensam avslutning. Avslutningen denna termin kommer att vara på Kulturkvarteret i lokalen Volymen som finns nere vid entrén. Vi kommer att dela upp våra grupper i tre shower så att det inte blir för många eller för trångt. Varje show kommer att pågå i ca 45-50 min. Efter höstlovet kommer ett program att presenteras där ni kan se vilken show ert barn ska delta i. 

2021-10-19 21:37

Vecka 44 på höstlovet kommer vi erbjuda gratis dans för barn och ungdomar på Tegelbruket.

Inga förkunskaper behövs och det är bara att dyka upp.

Fokus ligger på dansglädje och gemenskap 😊

2021-10-19 21:35

Våra dansare och crews har toppat i flera tävlingar som de har deltagit i runt om i landet.

Vi är stolta över alla framgångar och flera förfrågningar/inbjudningar om att representera Sverige utomlands i stora tävlingar är aktuellt i framtiden.

Nu är det dags att bilda ännu ett crew som kan tävla i grupp, möjligheten att battla och ta workshops finns.

Du ska vara 18 år och skicka din anmälan till: bouncechick@hotmail.com

SENAST 29/11

Bild tagen av:Håkan Larsson

Workshop
2021-10-19 21:31

Måndagen den 22/11 kommer Amelis Riquelme ha en tung workshop med sitt Bounceprojekt choreo där du får lära dig delar av dansen 🔥

Plats: Remixen på Kulturkvarteret

50:- kostar medlemskapet och gäller hela år 2021. Man får gå på alla workshops gratis!

Dans-Yoga-Meditation
2021-08-26 18:30

En av våra nyheter för hösten är kursen Dans-Yoga-Meditation

 

En kurs där vi arbetar med lugna och grundande yogaövningar samt olika andningstekniker. Vi uttrycker oss i kravlös dans med fokus på känslouttryck i fria rörelser. Klassen avslutas med en vägled meditation. Här får du verktyg att hitta ditt inre lugn och en balans mellan aktivitet och vila.

 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom dans eller yoga. Vi anpassar våra övningar efter gruppen. Kursen är för vuxna från 16 år och på 6 tillfällen med start den 19:e september. Vi träffas i Nya Kulturkvarteret. Kursledare är Camilla Örvill och Elin Persson.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..