SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Örebro Dans
Massive Community
Välkommen till KFUM Dans
 
I Tegelbrukets danssal Kultihallen och Multihallen samt i Kulturkvarterets danssal erbjuder KFUM Dans – Massive Community dans för barn, ungdomar och vuxna i åldrarna 4 år och uppåt.
 
Vi har ett blandat kursutbud där våra ledare undervisar i Barndans, Hiphop, Streetdance, Dancehall, Afro, Locking, Jazz/Modernt, Jazzfunk och Showdans. Alla ledare har en god kunskap om dans och den stil de undervisar i. 
 
 
Kursstart!
Söndagen den 29 augusti startar vi höstens kurser. Du hittar vårt kursutbud under fliken kursprogram. Du anmäler under fliken anmälan och följer de olika stegen i anmälningssystemet. Om ni har frågor om våra kurser eller anmälan maila till: dans@kfumorebro.org
 

Hantering av pandemin

Vi vill poängtera att vi fortfarande befinner oss i en pandemi med smittspridning. Vi som vistas på Tegelbruket ska inte bidra till ökad smittspridning och trängsel. I anslutning till lokaler dit allmänheten har tillgång, så som gym och bibliotek, ber vi er följa skyltningen om max antal personer per yta.

Medföljare

Barn under 16 år besöker alltid huset tillsammans med ansvarig vuxen. Det är därmed okej att följa med in och hämta eller lämna barnen vid aktivitetsyta. Just nu ber vi dock att alla anhöriga som väntar på någon i aktivitet att vänta utanför huset eller att återkomma vid hämtning, en åtgärd för att minska antalet besökare i huset. Vi har två separata in och utgångar till danssalen. Barnen går ner till danssalen  via ingången ner till vänster vid huvudentrén och följer korridoren. Avvakta ledare som ger tecken på att danssalen är tom på tidigare deltagare innan ni går in i hallen innan danssalen. Efter avslutad kurs sker utgången via trappan som är i hallen utanför danssalen som leder vidare upp till cafét och sedan ut.

Allmänna råd

Vi fortsätter dessutom självklarhet att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens råd:

  • Håll avstånd, undvik trängsel
  • Stanna hemma och testa dig, även vid milda symptom
  • Tvätta händerna ofta
  • Agera alltid smittsäkert
Dans-Yoga-Meditation
2021-08-26 18:30

En av våra nyheter för hösten är kursen Dans-Yoga-Meditation

 

En kurs där vi arbetar med lugna och grundande yogaövningar samt olika andningstekniker. Vi uttrycker oss i kravlös dans med fokus på känslouttryck i fria rörelser. Klassen avslutas med en vägled meditation. Här får du verktyg att hitta ditt inre lugn och en balans mellan aktivitet och vila.

 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom dans eller yoga. Vi anpassar våra övningar efter gruppen. Kursen är för vuxna från 16 år och på 6 tillfällen med start den 19:e september. Vi träffas i Nya Kulturkvarteret. Kursledare är Camilla Örvill och Elin Persson.

Intensivkurs i Afro med Naomi Nzau i maj
2021-04-30 16:30

Intensivkurs i Afro för dig som är född 05-08 med start den 4 maj till den 25 maj.

Vi dansar på Tegelbruket i Multihallen på tisdagar mellan klockan 19.00-20.00. Kursen kostar 150 kr för 4 tillfällen. Du anmäler dig på mail: dans@kfumorebro.org

 

I Afro dansar man till sköna, afrikanska rytmer.
Det går fort och det är stora och dynamiska rörelser som är rytmiska.
Man bygger upp styrka, kondition och koordination och energi. 
Rörelserna upprepas många gånger och kan anpassas efter nivå.

På kursen tränar vi på grunderna i dansstilen Afro. Välkommen oavsett om du är nybörjare i dans eller har dansvana i någon annan stil.

 

Dags för årsmöte
2021-02-19 21:13

Kallelse till årsmöte för Kfum Örebro Dans Massive Community

 

Föredragsningslista för årsmöte 2021

 

När: Den 11 april klockan 10.30

Var: I kultihallen på tegelbruket eller via teams

Vem har rösträtt: 

  • att medlemskap har beviljats minst två månader före årsmötet; och
  • att medlemsavgifter har betalats senast två månader före årsmötet.

Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på mötet.

 

Anmälan: Görs genom att skicka mail till dans@kfumorebro.org

 

Valberedning: Vill du föreslå någon till styrelsen kontakta dans@kfumorebro.org

2020-08-11 21:10
 
Sommaridrott
2020-06-21 19:56
 
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..